image

image

image

MAROKKO
Motorcykel ekspedition
med support køretøj udenfor alfarvej

English | Danish

Fredelig idyll i Oued Driss oasen ved Mhamid, en af de sidste udposter i Marokkos Sahara
FORHÅNDSINFORMATION:
Frankrig - Spanien - Marokko - Atlasbjergene - Sahara
Antal deltagere : 6-16 .  
Varighed: 14 dage ex Malaga /Ceuta
19 dage ex Perpignan/Barcelona

Datoer: Ikke planlagt for individuelle deltagere i 2013.
Men venligst kontakt os hvis du har en gruppe på mindst 6 personer. Sæt motorcyklen på en trailer eller på toget - eller kør selv - og tag med os til civilisationens sidste udpost mod Sahara. Personlig udfordring, gode oplevelser, frisk luft, åbent terræn og et godt formål.

FORMÅL: At give mulighed for at opleve andre kulturer og folk udenfor alfarvej i selskab med ligesindede, samt gode motorcykeloplevelser. Kør din egen motorcykel, med vort team og support-køretøj. Vi vil på turen undersøge hvordan vi kan hjælpe lokalbefolkningen, i samarbejde med lokale non-profit organisationer.

typisk landevejs restaurant i Draa dalen

Selv om vi har arrangeret mange Marokko-ture før i tiden, er dette en pionertur, fordi det er første gang den foregår med motorcykler, og vi vil afprøve nogle nye rejseruter i den store uspolerede Sahara på sydsiden af Atlasbjergene. Vi bruger gode hoteller, når det er praktisk, men også bivouac eller telte udenfor alfarvej; der er intet som at sove under ørkenens stjerneklare himmel.

Morgenmad og aftenmåltider er inkluderet på overnatningsstedet, og frokost er enten som picnic eller på lokale cafeer undervejs, med teamet eller individuelt.

MAROKKO, ATLASBJERGENE, SAHARA

Turen starter ved Malaga, Spanien, hvor deltagere fra forskellige lande kan slutte sig til, og vi kører sammen til færgen fra Algeciras til Ceuta. Du kan alternativt vælge at rejse sammen med support teamet fra Sydfrankrig gennem Spanien.

Marokko er på alle måder en anden verden; vi oplever den gæstfrie berber befolkning, de velduftende, farverige markeder, god mad, forskelligartede etniske kulturer, og stadig uspolerede landsbyer i bjergene og den sydlige del af landet.

Efter en kort færgeoverfart over Gibraltarstrædet er vi på det afrikanske kontinent. Vi kører sydover over Rif-bjergene og langs Atlanterhavskysten, besøger steder af interesse undervejs, som f.eks. kongebyen og hovedstaden Rabat. Efter Casablanca forlader vi kysten og sætter kursen mod det farverige Marrakesh.
Ait Benhaddou, typisk glaoui kasbah arkitektur, nu fredet af Unesco
Den tusind år gamle kongeby, med det kendte Djema El Fna marked, hvor karavanerne kom ind fra Sahara, var et knudepunkt i handelen mellem sorte Afrika og Europa, og dette er hvor det rigtige Marokko begynder. Fra Marrakesh besøger vi nogle mindre kendte landsbyer ved foden af Atlasbjergene, hvor vi har venner blandt lokalbefolkningen siden 1970'erne. Det er bl.a. her vi finder den ægte gæstfrihed, vi betragtes som venner og ikke primært som turister. Selv om området har haft fordel af turisme igennem årene, idet der er investeret i infrastruktur i de senere år, er der stadig landsbyer uden elektricitet eller indlagt vand, hvor tilværelsen ikke har ændret sig meget i hundreder af år. Vi er vidner til væsentlige ændringer - nye betonhuse erstatter de traditionelle lerhuse, og om få år er de gamle eroderet væk, og dermed også den traditionelle livsstil. Vi vil på turen undersøge hvordan vi kan hjælpe lokalbefolkningen, i samarbejde med lokale organisationer, og samtidig opleve den gamle kultur, før det er for sent. kameler ved Mhamid, syd-Marokko

Vi krydser Atlasbjergene over Tichka passet (2.260 meter) (Video Tichka med GS) på vej mod Sahara. Fra Ouarzazate, kendt som Marokkos filmby (også kaldet "Ouarzawood"), hvor bl.a. Jewel of the Nile, Cleopatra og Gladiator blev filmet, kører vi det ene øjeblik gennem åbent ørkenlandskab, og det næste ned gennem den smukkeste dal fuld af frodige oaser, ned ad Draa-dalen til Zagora og videre.

I dette storslåede landskab med en blanding af bjerge og sandørken er der planlagt to overnatninger og en overliggerdag i nomadetelte. Dagen kan bruges til at hvile, men der er også mulighed for udflugt med kamel eller ørkentur med quad.

beduiner? Nej, det er bare Erik og en lokal i souken Inden vi returnerer til Europa, kan vi opleve den østlige del af Marokko, Er-Rachidia, den naturskønne Ziz-kløft, de store cedertræskove, den travle Meknes eller Fes, og vi krydser alle 3 bjergkæder - de Høje Atlas, Mellematlas og Rif-bjergene...

Til sidset krydser vi strædet til Spanien, hvor turen afsluttes med et farvel party.

Kortere ture kan arrangeres for små grupper, for eksempel 1 uge med lejede KTM motorcykler, med start og afslutning i Marrakesh.

Socialt ansvar:
På rejse udenfor alfarvej påvirker vi den lokalbefolkning vi kommer i kontakt med, og det er et moralsk ansvar at det bliver en positiv påvirkning. I fjerne bjergområder har folk behov for varmt tøj, skolebøger, medicinsk udstyr - listen er lang. Denne tur har som særlig formål at undersøge hvordan vi bedst kan hjælpe med at forbedre den lokale bjergbefolknings livsbetingelser - uden at spolere deres kultur.

Vi støtter også Against Malaria, det kan du være med til i forbindelse med turen.

Sponsorat for dine rejseudgifter:
Indenfor visse rammer kan reklamer sættes på din motorcykel og tøj, på internettet og på fotos og video for brug på internettet. Det gør det nemmere at skaffe sponsorater til dækning af dine udgifter eller til udstyr. Det giver også mulighed for at promovere dit eget firma eller karriere.

Deltagerpris:
Motorcykel og fører: -
Ekstra person: -
Cost: Motorbike and rider: -
Supplement for enkeltværelse: -
Prisen inkluderer:
Overnatninger i dobbeltværelse, bivouacs
Morgenmad og aftenmåltider
Ekspeditionsleder
Support køretøj i det Sydlige Marokko
Det følgende er ikke inkluderet:
Flyrejser
Færgeoverfarter
Frokoster
Benzin
Forsikring
Personline udgifter

Rekvirer venligst vor tekniske information for nærmere oplysninger.


Se Yamaha Tenere video fra Morocco ( eksempel video)

Klik nu for at kontakt os for nærmere oplysniger eller reservere plads.

Watch Yamaha Tenere video from Morocco (example video)

Return to Globetrotters Index


Globetrotters Club International® , founded in Denmark 1973.
Liaison office: Le Village Catalan, F-66820 Vernet-les-Bains, France Tel: +45 46 963 963. France: +33 4 68056571.
UK: 0800 652 1255 - International: +44 709 227 2402

Copyright © 2009-2013 - Globetrotters.org Fotos: E. Gundersen - All rights reserved.


14 days tour 2010


image
image